top of page
Elin och Linnea.jpg

PÅ JAM

Elin från NANNA drev och startade ‘På Jam’ tillsammans med Linnea Henriksson. På Jam var en av Sveriges mest framgångsrika och omtalade jazzklubbar 2008-2012. Klubbens främsta mål var att förändra jamscenen i Malmö och bevisa att det går att skapa en kvalitétsstark musikscen med jämställdhet som ledord.
 

Sedan första På Jam i december 2008 arrangerades åtta säsonger. Det bokades 71 band, 296 musiker varav 143 kvinnliga musiker (dvs 48%). Klubben lättade upp ramarna för vad ett jam i Malmö ska vara, vad som ryms i begreppet ”jazz”, medverkade vid föreläsningar och agerade mentorer åt nya klubbarrangörer. Den fick systerklubbar i både Stockholm och Göteborg, gästspelade i Umeå, Halmstad, Möllevångsfestivalen och Malmöfestivalen. På Jam fick en kusinklubb i Malmö (Klubb Krinolin) och en tvilling i Piteå.

 

Över 7000 besökare och artister som Elin Larsson Group, Susanne Sundfør, Lina Nyberg, Anna von Hausswolff, Edda Magnason, Cecilia Persson Kvintett, Naoko Sakata Trio, The Tiny, Josef Kallerdahl & Erika Angell, Hanna Tolf, Isabel Sörling, Sousou & Maher Cissoko, Midaircondo och många fler deltog.

- ”Helt klart ett av de mest konstnärligt spännande och socialt framåtskridande jammen som Sverige sett" - Orkesterjournalen

 

På Jam.jpg
Bildspel från klubbtillfällena genom åren
(Till låten som en av våra tekniker, Niklas, alltid soundcheckade med)
bottom of page