top of page
Hederosgruppen.png

Hederosgruppen

Lördag 3 februari 21.00

Prisbelönta Hederosguppen kommer till Tranemo! Bandets genre brukar kallas jazz, men själva tänker de nog mest på att göra kul musik. Den är enligt DN ”både allomfattande och lättbegriplig. Här ryms lager på lager av medlemmarnas lyssningsvanor: rullande boogiewoogie, fri improvisation, flipprig bebop, fräck funk, stänk av afrikanskt och en massa annat som är omöjligt att bena ut. De återvänder alltid till en distinkt och sångbar melodi.”

 

2018 samlade Martin Hederos gamla och nya vänner och bjöd in dem till en kollektiv process. Alla fem musikerna skriver nämligen låtar till bandet. Sedan dess har Hederosgruppen turnerat i Sverige, spelat i SVT och givit ut två album. Storstrejk gavs ut 2020, blev Grammisnominerad och fick strålande recensioner. Det andra albumet, Ståplats, kom 2022 och blev den första skiva någonsin att vinna samtliga de tre stora svenska jazzpriserna: Gyllene skivan, Manifest och Grammis.

 

HEDEROSGRUPPEN

Andreas Sjögren – sax, basklarinett
Konrad Agnas – trummor

Martin Hederos – piano, klaviaturer
Josef Kallerdahl – bas
Emil Strandberg – trumpet

 

Pressröster om Hederosgruppen: 

”Jag blir upplivad. Ostyrigt, kaxigt, lojt” ”Det går utmärkt att strunta i associationerna, Hederosgruppen gör musik som är tydligt här och nu” - SvD

”Hederosgruppen, en smärre glädjechock, ge oss mer!” – VF

Alla programpunkter på Tranemo jazzdagar har fri entré, men du som vill och kan får gärna stötta oss

10.png
bottom of page