top of page
JersErnebro.png

Filip Jers & Emil Ernebro

Fredag 2 februari 21.00

Gitarroraklet från Bengtsfors, Emil Ernebro, och skånska världsmästaren på munspel Filip Jers kommer till Tranemo! Två unika musikanter på den svenska musikscenen son tänjer på gränserna på vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absolut världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister. 

Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, filmmusik, poplåtar från 60-70 talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng.

 

Tillsammans och var för sig har de spelat på alla möjliga scener – alltifrån jazzklubbar i Tokyo, skolkonserter i Västafrika, stadsfestivaler i Sydkorea, munspelsfestivaler i USA och lantmännens dag i Finland. Och nu äntligen den pusselbit som fattats för att göra listan komplett - Tranemo. De har vunnit massor av grandiosa priser och spelat med artister som Benny Andersson, Timbuktu, Tomas Ledin, Jan Lundgren, Monica Dominique, Jill Johnson, Lill Lindfors, Jojje Wadenius, Sven-Bertil Taube, Sofia Karlsson, Thomas Andersson Wij, Janne Schaffer, Eric Bibb och Tommy Emmanuel. 

Filip var den första någonsin att gå Kungliga musikhögskolan i Stockholm på munspel, SVT har gjort dokumentären ”Harmonica man” om honom och han har både tagit munspelslektioner OCH ätit glass med legenden Toots Thielemans. Vilket som är mest imponerande kan ni diskutera i smågrupper.

Emil tog sitt pick och pack och åkte från sitt hem i Bengtsfors för att studera på prestigefyllda MIT i Los Angeles, vann utmärkelsen ”Outstanding Player” på Musicians Institute i Los Angeles och har spelat på Polarprisgalan i Stockholm. 

Ja, ni hör ju - fint som snus kommer det här bli och ni BÖR ej missa när dessa två legender kommer till byn. 

Alla programpunkter på Tranemo jazzdagar har fri entré, men du som vill och kan får gärna stötta oss

10.png
bottom of page