top of page
Bitoi (kopia).png

BITOI

Lördag 3 februari 19.30

BITOI (Bass Is The Original Instrument) består av fyra artister från Köpenhamn och Malmö som utforskar gränserna för vad röster och en elbas kan göra. Med texter baserade på fonetiska uttal av fågelljud, fågelvisslingar, trumningar på stämband och vindljud väcker de nyfikenheten hos publik över hela världen. Musiken lutar sig på tradition samtidigt som den utforskar utkanterna av musikens och kompositionens förmågor.

 

Bandet bygger en omvälvande upplevelse vid sina framträdanden och tar med publiken på en fängslande musikalisk resa. Publikens och bandets koppling stärks genom BITOIs musik, ger resonans hos publiken och skapar en delad känslomässig upplevelse bland alla närvarande.

 

BITOI har nyligen släppt sin debut-EP -O-, som utforskar en unik kombination av bräcklighet och kraft. Trots att de är ett relativt nytt band har de redan spelat på festivaler och konserter över hela Europa (Intonal i Malmö, Le Guess Who? I Nederländerna och på Malmöfestivalen). De har också ett kommande samarbetsprojekt med den japanska musikern Mutsumi Aragaki. BITOI släpper sitt debutalbum 2024.

 

Cassius Lambert: Elbas och komposition

Alexandra Shabo: Röst/sång

Lise Kroner: Röst/sång

Anja Tietze Lahrmann: Röst/sång

Alla programpunkter på Tranemo jazzdagar har fri entré, men du som vill och kan får gärna stötta oss

10.png
bottom of page